top of page
GG_LOGO_05.png
BACK.png
INSPO.png
LOGO
ONLINE.png
BRAND 2.0.png
OFFLINE.png

Het logo is opgebouwd uit verschillende componenten. Ik heb gespeeld met de gameterm “GG” ofwel “Good Game”. Van daaruit heb ik er “Good Gamer” van gemaakt, want hoe goed een spel is, is voornamelijk ook aan jou. Aan de hand van die insteek heb ik verschillende referenties verborgen in het logo.

 
De pijl in de “G” refereert naar de enter toets die je vaak induwt om iets te starten, het is de start naar een betere toekomst voor de gaming community. De knoppen van een controller zijn verborgen in de “OO” en de “D” wordt geschrapt, (don’t be a D), al is dat meer een verborgen iets voor mezelf. 

Ik werk met een combinatie van round caps en butt caps: ronde vormen die refereren naar de vrouw en scherpe vormen die vaak gelinkt worden met mannen. Dan heb ik het geheel omkaderd met een border met radius, dit is een directe link met de vorm van de toetsen van een toetsenbord. Ook brokkelt er een blokje af (snake, is that you?).

LOGO_2.png
KLEUR

Voor het kleurpalet heb ik gewerkt met flashy kleuren. De gamewereld is gewoonlijk monochroom met felle kleuraccenten en ik heb daar dan gebruik van gemaakt. Na wat inspiratie op te doen op Behance, ben ik tot dit kleurpalet gekomen. De hoofdkleuren zijn zwart en wit, met dan de groene kleur van de Good Gamer-rank.

 

De hoofdkleuren van het project zijn simpelweg zwart en wit. Ik wou werken met een minimalistische stijl en daarbij hoort ook een minimalistisch kleurpalet. De gamingwereld is nu helemaal anders dan 10 jaar geleden. Toen was de trend zoveel mogelijk RGB, gadgets, scherpe hoeken en toestellen die eruitzien alsof ze gestolen werden uit een futuristisch ruimteschip.

 

Nu zou ik de stijl eerder beschrijven als Minimalist Futurism. Alles moet zo strak mogelijk zijn, met een gesofisticeerde flair en wat edge. Als we gaming set-ups zien, zijn deze vaak zwart-wit en het kleurrijke aspect komt wanneer het donker is buiten en de RGB-verlichting binnen brandt. De groene kleur is de toegewijde kleur voor de Good Gamer rank, ik vond het dan ook logisch deze te gebruiken als voornaamste accentkleur vermits het project ook zo noemt. Het groen springt direct in het oog. 

KLEUR.png
NOISE.png
ENEMY.png
RESPAWN.png
ENERGY.png
STAMINA.png
MAGIC.png
POISON.png
HOLO.png
FONT
FONT.png

Voor de fonts wou ik gaan met iets trendy, modern en met een game- en streetstyle feel. Ik had zin om te experimenteren en ik had ook nood aan een font dat geen te hoge ascenders en descender had vergeleken met de x-hoogte voor de verdere design-componenten.  

Voor titels en grafische elementen gebruik ik het lettertype Pragmatica Extended met de fontstijl Extra Bold. Het lettertype Pragmatica met de fontstijl Book gebruik ik voor de broodtekst in print en web. 

Omdat ik gebruik maak van Adobe Fonts heb ik voor online gebruik twee alternatieven gezocht die gratis beschikbaar zijn. Voor bold fonts, kan het lettertype Archivo Black gebruikt worden. Verder is Work Sans ook een optie. Beide fonts zijn beschikbaar via Google Fonts en zijn dus bruikbaar voor bijvoorbeeld de streaming packages voor Twitch en YouTube. 

TYPO.png
KEYBOARD.png
BADGES
BADGES.png

Good Gamer werkt met een rankingsysteem en om elke rank goed in beeld te brengen, ontwierp ik per level een badge. 

Elke badge heeft een uniek design dat verder bouwt op de vorige. Het onderscheidt elke fase van de gamer en brengt de persoonlijkheid van de gamer in beeld. De inspiratie van de badges haalde ik uit militaire badges wereldwijd maar ook uit badges uit andere games. 

Het is een beetje een traditie om een badge te creëren in games per rank. Deze verschillen vaak per game maar hebben allemaal iets gemeen. Ze zijn vaak abstract en bouwen verder op de badges van vorige ranks. 

Om toch een onderscheid te maken tussen de eerste ranks en de laatste werk ik opbouwend in twee categorieën. De eerste drie levels hebben een gelijkende badge omdat zij nog de beginners zijn binnen het traject. Vanaf het level MVP krijg je een ander ontwerp omdat je dicht bij je doel bent van Good Gamer. Naast de kleuren creëer ik dus nog een laag van hiërarchie door de vormen van de badges. 

Op deze manier maak ik een discreet onderscheid tussen de gevorderde gamers en de beginners. 

BADGES_1.png
ICONEN
ICONEN.png

Online producten genieten altijd van iconen en toen ik werkte aan de streaming package leek het me logisch om ook een paar iconen te maken. 

Doordat veel van de elementen binnen de package al genoten van iconen heb ik deze simpelweg ook nog eens apart geëxporteerd als iconenset. 

Ik gebruik deze enkel online en ze dienen ook voor de website. Omdat ik dit project niet volledig heb afgerond (vermits het nog niet bestaande is in de realiteit), lijkt het me sowieso handig iconen te hebben voor toekomstig gebruik. 

De inspiratie van de iconen haalde ik uit het logo. Het kader rond mijn logo is niet volledig afgesloten en ik werk vaak met onderbroken lijnen in mijn ontwerpen, ook in mijn badges. 

Dat trek ik dan ook door naar de iconen, zowel in de streaming package als voor de losstaande iconen. Ik heb ook de sociale media iconen aangepast aan de rest van de iconen maar omdat deze oorspronkelijk niet mijn ontwerpen zijn, staan ze niet in de visual van de iconen. Je kan ze wel zien in de widgets en panels voor de streaming packages die ik maakte voor Twitch en YouTube.  

ICONEN_1.png
DOWNLOADS
DOWNLOADS.png
BUTTON.png
LOGO
BUTTON.png
BADGES & ICONS
BUTTON.png
FONT
bottom of page