top of page
GG_LOGO_05.png
Asset 23.png
Asset 19.png
Asset 21.png
Asset 20.png
Asset 22.png
Asset 24.png

Good Gamer streeft ernaar een ethisch label te worden binnen de gaming community. Tegenwoordig wordt er nog niet voldoende gefocust op inclusiviteit en minderheden worden uitgesloten. De focus van deze actie is begonnen met vrouwen en aan de hand van dit project hoop ik meer mannen te betrekken in het verwelkomen van vrouwen en het verminderen van de toxicity in gaming.

​

Via deze actie zal niet enkel seksisme aangepakt worden maar ook andere vormen van discriminatie worden bestraft. De focus lag natuurlijk in het bestrijden van seksisme maar je kan niet één iets aanpakken binnen de toxic community zonder het andere mee te betrekken. Aan de hand van gamification wordt de community uitgedaagd om gedrag te verbeteren en anderen erop te wijzen dat ze niet goed bezig zijn.

Multi Screen Gaming
Playing Video Games
Asset 25.png

Een Good Game is er alleen als er Good Gamers aanwezig zijn, dit heeft niet alleen iets te maken met je skill maar ook hoe je met anderen samenwerkt en je competitiviteit niet de bovenhand laat nemen. Een platform, in samenwerking met gameproviders, houdt de score bij van je gedrag in game en aan de hand van peer assessment en decibel-telllingen kan je score stijgen of dalen.

 

Het doel is om tot het level Good Gamer te komen. Wanneer je een bepaalde score overstijgt, krijg je een rank. Hoe hoger de rank, hoe meer perks, zowel on- als offline. Je hebt toegang tot exclusieve content; je kan meedoen aan giveaways, tournaments, challenges, je krijgt in-game content in de vorm van packs/skins/... Offline kan je je identiteit aantonen aan andere gamers op beurzen aan de hand van een game pass en merchandise. Je hebt daarboven ook toegang tot speciale evenementen.

RESEARCH.png

Als eerste deed ik desk research rond seksisme. Eerst bakende ik het het concept af en dook ik dieper in hoe seksisme zich manifesteert in het dagelijkse leven. Nadien ben ik gaan kijken naar de gaming industrie, hoe deze is ontstaan, zo probeerde ik ook te achterhalen wat de aanleidingen zijn van seksisme in games en in de community. Anita Sarkeesian is mijn heldin doorheen dit onderzoek. Zij heeft de teugels in eigen handen genomen om de pijnpunten van de industrie aan te kaarten en te belichten. Ook haar YouTube-serie rond tropen en gameverhalen hielp me op weg. Haar perspectief en kennis rond de industrie in combinatie met haar ervaringen als vrouw, dienden als drijfveer voor mijn onderzoek. Wat ze te zeggen heeft, is ontzettend boeiend dus wou ik het ook allemaal beschrijven in mijn boek. Ik heb oprecht genoten van al mijn onderzoek en de kennis die ik heb opgedaan. 

 

Ik vind het belangrijk om niet alleen het perspectief te hebben van vrouwen binnen de industrie maar ook van gewone gamers, ongeacht hun geslacht. Aan de hand van een enquête heb ik de ‘target audience’ aangesproken. Ik heb deze enquête gepost in verschillende facebookgroepen gefocust op PC- en consolegamen, ook heb ik ze gedeeld via kennissen die gamen en Discord-groepen. Ik heb 166 respondenten, waarvan er 2 zijn weggevallen omdat de vragen niet serieus werden beantwoord. We kunnen zeggen dat ze me ‘getrold’ hebben. Hier rechts alvast een voorproefje van het onderzoek en de enquête. Deze gamer was alvast niet blij met mijn onderwerp. Dit is een publieke comment op het Facebook-bericht van de enquête.  

​

De bevindingen kan je in het boek vinden. Niet alle resultaten van de enquête heb ik verwerkt in het boek of in beeld gebracht. wie geïnteresseerd is, kan hier de enquête-resultaten downloaden.

BUTTON.png
RESULTATEN VAN
DE ENQUÊTE
GG_Comment.PNG
bottom of page