top of page
GG_LOGO_05.png
Asset 23.png
Asset 19.png
Asset 21.png
Asset 20.png
Asset 22.png
Asset 28.png

Ik werk aan de hand van een ranking systeem. Er zijn verschillende manieren waarop een persoon punten (XP) kan scoren. Afhankelijk van hoeveel XP verdient kan hij/zij stijgen in rank. Zoals eerder vermeld krijg je dan ook voordelen. Als een persoon daalt in ranking, verliest hij/zij ook die voordelen.

 

Ik heb specifiek gekozen voor een beloningssysteem en geen afstraffingsysteem omdat ik juist zoveel mogelijk mensen wil aanmoedigen om deel te nemen. Met het idee What do I have to lose? hoop ik meer mensen te betrekken. Ook ondersteunt psychologie het beloningsysteem. In de psychologie spreken we van negative punishment wanneer we een gewenste stimulus (beloning) weghalen. We spreken van positive punishment wanneer we een ongewenste stimulus (straf) toevoegen.

We willen positief gedrag versterken. We kunnen werken met positive reinforcement, dan gaan we een gewenste stimulus (beloning) toevoegen om gedrag aan te moedigen. Als we werken met negative reinforcement, dan nemen we een ongewenste stimulus (straf) weg om gedrag te belonen. Bij reinforcement, is het doel altijd een gedrag aan te moedigen en deze uit te lokken, daarentegen ontmoedigt punishment altijd een gedrag.

 

In theorie zou voor dit project dus een combinatie van positive reinforcement en een vorm van punishment ideaal zijn. We werken hier met negative punishment. Ik wil de focus niet leggen op afstraffen want iemand bestraffen heeft alleen maar een gewenst resultaat als het consequent gebeurt en ook onmiddellijk. In een online omgeving is dit moeilijker en is de straf onvoldoende groot. Daarom dat ik de focus leg op beloningen.

PROFILES
REWARDS
REWARDS.png

Zodra je stijgt in een rank ontgrendel je nieuwe rewards. Soms bouwen deze verder op vorige rewards die je al hebt ontgrendelt, en soms krijg je gloednieuwe content bij. Zodra je daalt in een rank, verlies je de rewards van je vorige rank en heb je enkel toegang tot de rewards van je huidige rank. Als het tactiele rewards zijn, dan kan je deze niet meer gebruiken op evenementen (zoals je game pass).

Natuurlijk mag je de eerder bekomen tactiele rewards zoals de merchandise gebruiken in je vrije tijd, je mag het enkel niet gebruiken voor Good Gamer gerelateerde activiteiten. Je kan je XP verhogen door content te delen van de sociale media van Good Gamer, ook krijg je XP afhankelijk van je in-game score die je krijgt van je teamleden. Je score kan zo ook wel dalen, zeker als je gereport wordt, dan dalen je punten sneller.

ONLINE REWARDS

Rewards kunnen dus online en offline zijn. Je krijgt bijvoorbeeld (XP) boosts in-game zodat je sneller cosmetics, guns, abilities,.. ontgrendelt. Je krijgt ook toegang tot de Discordserver, bepaalde delen binnen de server ontgrendelen pas vanaf een bepaalde rank.

 

Je kan ook kiezen om de matchmaking te laten verlopen via de Good Gamer-servers. Dan word je gematcht met mensen van je eigen rank. Je maakt ook meer kans om gefeatured te worden op de sociale media van Good Gamer, dit kan handig zijn als je je eigen Twitch- of YouTube kanaal wilt promoten. Je maakt meer kans afhankelijk van je rank om te winnen met een giveaway via één van de officiële kanalen van Good Gamer.

OFFLINE REWARDS

Op evenementen waar de organisatie aanwezig is krijg je korting afhankelijk van je rank. Ook krijg je een goodie-bag van de organisatie. Je kan ook deelnemen aan bepaalde exclusieve workshops of activiteiten op evenementen die het doel ondersteunen.

 

Delen van die evenementen worden ook afgesloten voor leden van Good Gamer. Hoe hoger je rank, hoe meer toegang je hebt tot bepaalde afdelingen. De kans op een meet-en-greet met grote namen in de industrie stijgt. Je mag deelnemen aan exclusieve game jams, toernooien, gamebeurzen,... als je lid bent van het project. Je ontgrendelt en krijgt korting op merchandise en online content die je platform kunnen versterken.

GG_GOOD_PROFILE_02_edited.jpg
bottom of page